Noorderhaven 33 8861 AJ Harlingen Binnenstad

Hightlighted features

  • 412 m² living area
  • 373 m² plot size
  • 5 bedrooms
Map
€ 1,485,000 k.k.
Calculate monthly payment

Description

Recent volledig onder architectuur gerenoveerd Rijksmonument uit 1810 met stadstuin, zwemvijver, orangerie en riante garage aan mooiste haven in Harlingen.

ALGEMEEN
Dit monumentale grachtenpand brengt de maritieme historie & rijkdom van vroeger plus het comfort & de duurzaamheid van het heden tot in perfectie bij elkaar. Alles met behoud van authenticiteit als dak en muur ornamenten, originele marmeren- en parket vloeren, hoge geornamenteerde plafonds, houten lambriseringen en antieke woonkeuken details.
Een maritiem prestigeobject van 450m2 woonoppervlak verdeeld over tien kamers, op een van de mooiste plekjes in het oude havengebied van Harlingen. Met de royale stadstuin, orangerie, zwemvijver en overdekt te bereiken garage voor vier auto’s is het pand voor velerlei doeleinden te gebruiken. Bij de -state of the art- renovatie is werkelijk met alle mogelijkheden rekening gehouden voor wonen en/of kantoor. Voor het komende decennium is er niet meer dan normaal onderhoud te verwachten. Het gezellige uitzicht op de haven aan de voorkant en het levend schilderij van de Waddenzee te ervaren vanuit de “captains lounge” aan de achterkant is fenomenaal. Vanwege haar bijzondere schoonheid en het historisch belang is de woning veelvuldig getoond in magazines en televisie rapportages.

BEGANE GROND
Via de monumentale voordeur komt u binnen in een imposante hal met 4.30m hoge geornamenteerde plafonds en marmeren vloer. Een lange gang verbindt de entreehal met de tuinzijde aan de achterkant.
Aan de voorzijde rechts bevindt zich een klassieke bibliotheek/muziekkamer met gedecoreerde houten wandbetimmeringen in origineel groen met gouden versierselen, balkenplafond, marmeren schouw met rijke spiegel, eikenhouten visgraat parketvloer en hoge vensters met roederamen en binnen luiken. Het uitzicht geeft een immer veranderend beeld van de Noorderhaven met al wat daar reilt en zeilt.
De sfeervolle woonkamer met open haard aan de achterkant van de woning kijkt uit over de stadstuin en is in dezelfde stijl uitgevoerd. Gemakshalve kunnen versnaperingen vanuit de keuken in het souterrain naar boven komen via de goederenlift in een van de diepe kasten. Details als de replica bakeliet dimmers geven aan in hoeverre er op de initiële stijl van de woning is voortgeborduurd.

EERSTE VERDIEPING
Via het imposante eikenhouten trappenhuis met bordes bereikt u een centrale hal op de eerste verdieping welke geheel is voorzien van eiken parketvloer. De master bedroom heeft sfeervolle balken, lambrisering en roederamen. Direct ernaast is de luxueuze badkamer met whirlpool, dubbel wastafelmeubel en een aparte doucheruimte met Dornback plafonddouche gesitueerd. De hal geeft ook toegang tot een aparte waskamer en een kleedkamer. Aan de voorzijde is een riante, dubbele kamer met functionerende open haard welke als kantoorruimte of grote slaapkamer gebruikt kan worden.

TWEEDE VERDIEPING
Op de tweede verdieping zijn nog drie slaapkamers met elk een eigen wastafelmeubel en inbouwkasten, een badkamer met toilet en douche, een royale fitnessruimte en bergzolder. In de overhangende dakkapel aan de achterzijde van het huis is een knusse “captains lounge”. De perfecte plek voor een sundowner; je waant je hier in de vuurtoren uitkijkend over de Waddenzee met Terschelling en Vlieland in zicht.

SOUTERRAIN
De riante woonkeuken is gelegen in het souterrain. Een “piece de resistance” voor hen die graag koken en lang tafelen in gezelschap. Door het imposante aanrecht met zoveel authentieke details, de antieke tegeltableaus, inbouw wandkasten, oude vloeren, stoere balken, gevulde voorraadkelder en het uitzicht over de tuin wil je hier niet meer weg. Gezelligheid kent geen tijd.

TUIN/GARAGE
De ommuurde fraai aangelegde stadstuin met bomen, struiken, gazon en bestrating geeft veel beschutting en privacy. Via een brug over de zwemvijver is de glazen orangerie bereikbaar, een heerlijke plek waar je op zomeravonden lang kunt vertoeven. Links van de tuin zijn twee geïntegreerde tuinkasten en rechts van de tuin staat een fraai koetshuis van ruim 11m x 5m, welke ruimte geeft aan drie à vier auto’s, een werkplaats en vliering. Vanuit het koetshuis kun je overdekt de achteringang van de woning bereiken welke uitkomt in het souterrain. Tevens is er een entree naar de begane grond.

BIJZONDERHEDEN
-toplocatie in Harlingen havenzicht en zeezicht
-mogelijkheid ligplaats boot voor de deur
-volledig gerenoveerd 2017-2020
-alle elektriciteit volledig vernieuwd
-kantoormogelijkheid voor 13 personen
-indien op korte termijn is overname inrichting/meubilering een optie.
-eigen bron in keuken
-3 functionerende open haarden
-3 douchetoiletten
-voldoende ingebouwde kastruimte
-online camera beveiliging
-garage voor 4 auto’s
-voor en achter toegang
-Amsterdam binnen een uur bereikbaar!

HARLINGEN
Harlingen aan de Waddenzee, benoemd tot de mooiste havenstad van Friesland met maar liefst zeshonderd monumenten heeft het allemaal. Wonen aan de wadden zee met haar prachtige flora en fauna, op steenworp afstand van de wadden eilanden, stranden en alle voorzieningen als gezellige restaurants, winkelstraatjes, scholen en een treinstation.
De havenstad heeft een historie die teruggaat tot het begin van de 13e eeuw. De nautische inslag bepaalt tot op de dag van vandaag de sfeer in en rond het karakteristieke havengebied waar het in de zomer een komen en gaan is van (internationale) toeristen, zeelieden en waddengebied liefhebbers.
Dankzij de locatie ten noorden van de afsluitdijk is Amsterdam bereikbaar binnen het uur.

Features

Transfer of ownership

Asking price
€ 1,485,000 kosten koper
Asking price per m²
€ 3,604
Listed since
2 months
Status
Available
Acceptance
Available in consultation

Construction

Kind of house
Property alongside canal, detached residential property
Building type
Resale property
Year of construction
1810
Specific
Protected townscape or village view (permit needed for alterations), furnished, listed building (national monument) and monumental building
Type of roof
Gable roof covered with roof tiles

Surface areas and volume

Areas
Living area
412 m²
Exterior space attached to the building
9 m²
External storage space
90 m²
Plot size
373 m²
Volume in cubic meters
1,925 m³

Layout

Number of rooms
10 rooms (5 bedrooms)
Number of bath rooms
2 bathrooms and 2 separate toilets
Bathroom facilities
Jacuzzi and toilet
Number of stories
3 stories, a/an loft and a basement
Facilities
Alarm installation, outdoor awning, jacuzzi, mechanical ventilation, flue, TV via cable and swimming pool

Energy

Energy label
Not required
Insulation
Double glazing and floor insulation
Heating
CH boiler and fireplace
Hot water
Electrical boiler
CH boiler
Gas-fired

Cadastral data

HARLINGEN A 8259
Cadastral map
Area
307 m²
Ownership situation
Full ownership
HARLINGEN A 7318
Area
66 m²
Ownership situation
Full ownership

Exterior space

Location
Alongside a quiet road, on navigable waterway, alongside water, in center, unobstructed surrounding view and seaview
Garden
Back garden
Back garden
144 m² (18 meter deep and 8 meter broad)
Balcony/roof garden
Balcony present

Storage space

Shed / storage
Attached brick storage

Garage

Type of garage
Detached brick garage
Capacity
4 cars
Facilities
Electrical door and electricity

Parking

Type of parking facilities
Paid parking, parking on private property and resident's parking permits

Map

Map is loading...

Cadastral boundaries Buildings

Travel time

See how long it takes you to travel from this house to for example your work or family.