• Sold

Wilhelminapark 30 2342 AH Oegstgeest Oranje Nassau

Hightlighted features

  • 189 m² living area
  • 177 m² plot size
  • 6 bedrooms
Map
€ 949,000 k.k.

Sales history

Listed since
June 6, 2020
Date of sale
April 2, 2021
Term
9½ month

Description

'AAN CHARME & STIJL GEEN GEBREK!'

Stijlliefhebbers opgelet! In dit prachtige huis zijn gelukkig nog zeer veel charmante stijlkenmerken van de geliefde 'art nouveau' periode bewaard gebleven. Ten tijde van de bouw - omstreeks 1910 - werd er nog echt goed gebouwd! Dat horen wij vaak. Er werd destijds niet bespaard op materiaal of arbeid, maar moest er gewoon stijlvol en constructief goed gebouwd worden. Dat zie je in dit huis aan zeer veel dingen terug. Alleen al het vakkundig en zeer goed bewaard gebleven, met de hand zandgeslepen glas (van glasmeester A. Lipjes - R'dam) in de vestibule deur van de entree is al het bezichtigen waard. Zelden komen wij dit soort goed bewaard gebleven details nog tegen. Nu gelukkig dus wel!

Dat wil niet zeggen dat alles oud is. Integendeel. In 2004 hebben de huidige eigenaren dan ook heel bewust en met gevoel voor detail vernieuwingen doorgevoerd die het originele karakter niet zouden aantasten. Zo is er destijds gekozen voor een zeer stijlvolle, grote uitbouw aan de achterzijde, is de keuken volledig en één van de 2 badkamers vernieuwd en nog heel veel meer. Wij laten u het graag allemaal zien.

Direct zien welke details ons enthousiast maakte? Om een direct goed beeld te krijgen van wat dit huis u allemaal te bieden heeft, bekijk dan snel de uitgebreide fotoreeks, de 360 graden foto's, de overzichtelijke plattegronden (2- en 3- dimensionaal) met virtuele tour of de professionele film. Er is zelfs een zeer uitgebreide 3-D impressie (genaamd Matterport) gemaakt waardoor u in één oogopslag ziet hoe goed dit huis 'in elkaar zit' en kunt u zelf uw bezichtigingsronde houden door het huis. Veel plezier!

Indeling
Begane grond: via de ruime, privacybiedende voortuin is de voordeur te bereiken. Voordat u naar binnen gaat, kijkt u dan s.v.p. nog even naar de stijlvol en rijk vormgegeven gevel met voor de straat zeer kenmerkende uitbouw op de 2e etage. Zoals hierboven omschreven wordt er tegenwoordig helaas niet meer zoveel aandacht besteed aan detail. Van deze gevel 'druipt' dat af. De architraven boven de kozijnen, de subtiele tegeltableau boven de kozijnen op de 2e etage, het siersmeedijzeren hekwerk om het balkon, etc. Wij kunnen nog wel even doorgaan... Maar u wilt naar binnen.

Eenmaal binnen in de hal wordt de grijns op uw gezicht alleen maar groter. Direct bij binnenkomst 'loopt u tegen de prachtige geslepen ramen aan'. Belooft u ons s.v.p. 1 ding. Wees er zuinig op! Deze ramen zijn gesigneerd door voormalig glasmeester A. Lipjes uit Rotterdam en behoorde destijds tot de beste glasslijpers van Nederland. Deze ramen zijn uniek. Op de vloer van de hal ligt marmer en de oorspronkelijke lambrisering is ge-marmerd. De trap maakt ook direct een goede indruk. Hij loopt gemakkelijk naar de 1e etage en ziet er ook weer, met de rijk bewerkte 'boom' en leuning, fantastisch uit! Welkom op de Wilhelminapark 30 te Oegstgeest. De hal biedt veel ruimte voor de jassen, tassen, etc en heeft een uitgebreide meterkast.

Via de hal - met aan de rechterhand een ruime trapkast en 1e verzorgde toilet, is aan de linkerhand de eerste deur naar de woonkamer. Direct bij binnenkomst ook hier weer een 'wow' effect. het vele licht dat door de hoge openslaande deuren van de uitbouw, alsook via de 2 grote daklichten naar binnenkomt is heel prettig. Van de zeer goed bewaard gebleven authentieke stucwerk plafonds werden wij ook heel blij en dan nog niets gezegd over de strakke eikenhouten, in visgraat uitgevoerde parketvloer met band en een bies. Als u ons enthousiasme storend vindt daarvoor 'sorry' maar het is gewoon leuk om te zien dat de combinatie tussen hedendaags comfort en 'oude charme' heel goed samen gaat. Dit huis is daar een heel goed voorbeeld van!
We moeten u nog echt even wijzen op de 2 originele hardstenen schouwen met bloemmotief. Hier ook weer een subtiele verwijzing naar de periode rond 1900. In de woonkamer ervaart u veel privacy door de grote voortuin en doordat er geen direct bebouwing tegenover het woonhuis bevindt dat bij u 'naar binnen kijkt'.

Via de originele en-suite schuifseparatie lopen we door naar de keuken. De keuken is groot! In deze keuken niet 1 maar zelfs 2 gootstenen. Ideaal tijdens feestjes/ verjaardagen. De echte kookliefhebber wordt ook heel blij van het grote werkblad, de hoogwaardige inbouwapparatuur en bergruimte in deze riante keuken. De Fallon (type AGA) oven met 6 pits en 3 ovens (elektrisch) is een droom van menig kok en biedt zeer veel mogelijkheden. Daarnaast is er ook nog - in de 'utiliteitswand' aan de overzijde - een stoomoven aanwezig. Hebben wij u blij gemaakt?

Houdt u van privacy dan is de achtertuin een verademing voor u. Ook hier bevindt zich aan de achterzijde geen direct bebouwing en biedt het vele groen u veel rust. De tuin is op de Noordoosten gelegen. Hierbij zult u wellicht direct denken dat uw voorkeur uitging naar een tuin op het westen. Wij denken dat u daar op terug zal komen. Door de diepte van de tuin en de schuine hoogte van het huis aan de achterzijde heeft u vanaf s'ochtends (de directe ochtendzon) tot aan de avond (westzijde vanuit de woonkamer gezien aan de linkerzijde) de zon weer onder. Mede ook doordat er aan die zijde geen hoge bebouwing staat, heeft u de gehele dag de zon lekker in uw achtertuin. Daarbij krijgt u ook nog eens 2 bergingen. De ene berging deed vroeger dienst als kolenopslag voor de kachels en de ander voor opslag. Nu kunt u lekker uw tuinspullen, kussens, fietsen en nog heel veel meer beschut wegzetten in de bergingen.

Terug naar binnen.
Via de trap bereiken we de overloop op de 1e etage alwaar een toiletruimte, een grote 'waskast', een badkamer en een drietal slaapkamers te bereiken zijn. We slaan linksaf bij bovenkomst en passeren aan onze linkerzijde eerst de grote 'waskast'. In deze 'waskast' kunt u met gemak de wasmachine en de droger boen op elkaar zetten. Was erin en deur dicht. Wel zo fijn.

Vervolgens is het voormalige 'kabinetje' te bereiken. Dit is de kleinste kamer van deze etage. Het leuke aan deze kamer is weer dat het een ideale werkkamer is. Zeker in deze tijd! Een heerlijke werkplek met uitzicht op het plein.
Direct grenzend aan deze kamer, bevindt zich 1 van de 2 grotere slaapkamers. Deze slaapkamer bevindt zich aan de voorzijde en heeft de beschikking over een sfeervol balkon dat via een tweetal openslaande deuren te bereiken is. Had u overigens al aan de linkerzijde de prachtige 'blauwe regen' gezien. Deze plant heeft het hier ook heel goed naar zijn zin!
Deze slaapkamer is tevens voorzien van een 'rijk geïllustreerde', originele stucwerk plafond alsook van een vaste schouw en vaste bergkast.

Zowel via de doorloop tussen de trap naar de 2e etage en de vaste kast, alsook via de overloop is de 2e zeer ruime slaapkamer te bereiken dat aan de achterzijde van het huis gesitueerd is. Deze kamer beschikt ook nog over het originele stucwerkplafond en originele schouw. Het leuke aan deze kamer is weer dat het een nog groter 'buiten' heeft dat via een tweetal openslaande deuren te bereiken is.
Dit 'buiten' is een ruim balkon over de gehele breedte van het huis. Hoe lekker is het om zomers met de deuren open te slapen en uit te kijken op de Kerktoren van de Heilige Willibrordkerk? Heerlijk toch?

weer terug op de overloop passeren we de 2e toiletruimte en komen uit in de badkamer dat in 2005 is vernieuwd. Op de loer van de douche bevindt zich een zeer smaakvolle massieve hardstenen douche plateau met een glazen douchewand. Onder de grote regendouche komt u zeker tot rust. De aangrenzende grote - tevens massieve hardstenen - wastafel met strakke onderbouw is ook goed uitgekozen en combineert goed met de douche en klassieke wandtegel.

En dan nu naar het 'domein' van de kinderen. In 2005 is er ook gekozen om een volwaardige etage voor de kinderen te creëren. Een plek waar zij de ruimte hebben en ook kunnen genieten van een eigen badkamer. Dat is heel goed gelukt. De overloop mag gerust een Fitness-/ chill-/ muziek-/ speelkamer genoemd worden waar zelfs ruimte is voor een 'ping-pongtafel'. De 2 Velux dakramen bieden een fantastisch uitzicht over de binnentuinen van de aangrenzende huizen. Er is veel bergruimte aanwezig en in 1 van de kasten is de recent (2019) vernieuwde c.v. installatie zorgvuldig weggewerkt.

De royale badkamer is voorzien van een groot hoek ligbad, een 3e toilet en een groot wastafelmeubel met veel bergruimte.
Tot slot bevinden zich aan de voorzijde een tweetal identieke slaapkamers. Beide kamers beschikken over een vaste garderobekast en kijken via het dakkapel uit op het groene plein aan de voorzijde.

Kortom: bent u op zoek naar een riant gezinshuis met veel charme en comfort dat ook nog een op een fantastische locatie gelegen is? Wij laten u dit prachtige huis graag zien. Al is het maar om er zelf weer heel blij van te worden ;-)

Wat u nog meer moet weten...
- Ideaal woonhuis om wonen met werk te combineren. Creatief centrum. Yoga. Coach aan huis. Deze representatieve locatie biedt vele mogelijkheden.
- Het Wilhelminapark is in 2007 aangewezen als beschermd dorpsgezicht. Het Wilhelminapark is een bijzonder gaaf en representatief voorbeeld van een, rond 1900 ontworpen en in een korte tijdspanne, tot stand gekomen stedelijk villapark met voor die tijd kenmerkende invloeden (Jugendstil en chaletstijl).
- Rustig en centraal gelegen, in het kinderrijke, groene Wilhelminapark van Oegstgeest tegenover het nieuw aangelegde plein van het oude gemeentehuis (zonder inkijk en met vrij uitzicht aan voorzijde) waar veel wordt gespeeld door de jonge buurtkinderen. Op loopafstand van zowel het Bos van Endegeest, het gezellige winkelgebied “De Kempenaerstraat”, diverse (basis)scholen (waaronder internationale school Rijnlands lyceum) en op slechts 10 minuten fietsen van station Leiden Centraal en het gezellige historische centrum van Leiden.
- Diverse sport- en recreatiefaciliteiten en ziekenhuizen in de directe omgeving, op enkele minuten van uitvalswegen A4/A44 naar o.a. Den Haag, Schiphol en Amsterdam en dichtbij de Kagerplassen en de stranden van Katwijk-Noordwijk-Wassenaar. Oegstgeest neemt niet voor niets plek nr. 6 in van beste gemeenten om in te wonen (bron: Elsevier Weekblad 2019)
- De woning is gebouwd in 1907 maar heeft in 2004 diverse vernieuwingen ondergaan. Daarbij moet u denken aan uitbreiding van de elektra, sanitair, keuken, houtwerk, schilderwerk, installaties, etc.. Verwarming en warm water via een recente (eigen) c.v. ketel/ installatie.
- De sfeer van het huis en het knusse groene wijkje zullen u zeker aanstaan!

Overig:
- Verkoper heeft recentelijk een Bouwtechnische Keuring door Perfectkeur uit laten voeren om inzicht te geven in de (goede) onderhoudsstaat van deze woning. Dit rapport is aanwezig en inzichtelijk tijdens bezichtigingen.
- De woning beschikt over een voorlopig energielabel F.
- Gezien het oorspronkelijke bouwjaar van de woning (1907) zal bij verkoop een ouderdomsclausule alsook een asbest (materialen) clausule worden opgenomen in de koopakte.
- Echte video (dus geen aan elkaar geplakte foto's) via Funda! De echte video geeft u een beter beeld van hoe fraai deze prachtige woning ingedeeld en onderhouden is.
- Virtuele rondleiding door het huis met behulp van 2- & 3-dimensionale tekeningen en 360 graden foto's op Funda. Door middel van het aanklikken van de icoontjes in de 360 graden foto's kunt u uw eigen bezichtigingsroute bepalen!
- Overzichtelijke 360 gradenfoto's voor een uitgebreid 'top tot teen'-beeld van deze woning.

Coronaprotocol:
- In verband met het uitgebroken Corona virus nemen wij alle benodigde voorzorgsmaatregelen. Wij verzoeken u daarom dan ook vriendelijk om uw eigen verantwoordelijkheid hierin te nemen. Kom met niet meer dan 2 personen. Heeft u griepachtige verschijnselen (zoals keelpijn, niezen en/of hoesten), of bent u bij iemand of ergens op bezoek geweest waar sprake is van een besmetting? Laat het ons weten zodat we een aangepaste afspraak met u kunnen inplannen.
- De verkopers stellen het op prijs dat wij (de makelaar) maar ook ú tijdens de bezichtiging een mondkapje op doet, handschoenen draagt en uw schoenen uit doet óf voorziet van een 'overschoen'. Ons kantoor zal daarin voorzien en bij binnenkomst aan u worden uitgereikt.
Wij vragen om uw begrip en medewerking. 

-----------------------------------------------------------------------------

Overige vragen? Bel gerust de makelaar. Wij zijn u graag van dienst!

Features

Transfer of ownership

Last asking price
€ 949,000 kosten koper
Asking price per m²
€ 5,021
Status
Sold

Construction

Kind of house
Desirable residence/villa, row house
Building type
Resale property
Year of construction
1907
Specific
Protected townscape or village view (permit needed for alterations) and partly furnished with carpets and curtains
Type of roof
Combination roof covered with asphalt roofing and roof tiles
Quality marks
Bouwkundige keuring and Energie Prestatie Advies

Surface areas and volume

Areas
Living area
189 m²
Other space inside the building
2 m²
Exterior space attached to the building
10 m²
External storage space
10 m²
Plot size
177 m²
Volume in cubic meters
704 m³

Layout

Number of rooms
9 rooms (6 bedrooms)
Number of bath rooms
2 bathrooms and 2 separate toilets
Bathroom facilities
Bath, shower and toilet
Number of stories
3 stories
Facilities
Skylight, mechanical ventilation, passive ventilation system, flue and TV via cable

Energy

Energy label
F What does this mean?
Insulation
Roof insulation and partly double glazed
Heating
CH boiler, wood heater and fireplace
Hot water
CH boiler and water heater
CH boiler
REMEHA (gas-fired combination boiler from 2019, in ownership)

Cadastral data

OEGSTGEEST E 3031
Cadastral map
Area
177 m²
Ownership situation
Full ownership

Exterior space

Location
Alongside park, alongside a quiet road, In wooded surroundings, in center, in residential district and unobstructed surrounding view
Garden
Back garden and front garden
Back garden
68 m² (11,25 meter deep and 6 meter broad)
Balcony/roof garden
Roof terrace present

Storage space

Shed / storage
Attached brick storage
Facilities
Electricity

Parking

Type of parking facilities
Public parking
Involved real estate agent

Map

Map is loading...

Cadastral boundaries Buildings

Travel time

See how long it takes you to travel from this house to for example your work or family.