vraag & antwoord

Heb ik een verkoopmakelaar nodig?

Laatst bijgewerkt op - leestijd

Mijn huis verkoopt zichzelf toch wel …

De woningmarkt is al langere tijd gunstig voor verkopers. Misschien vraag je je daarom af of je wel een verkoopmakelaar nodig hebt. Toch biedt een verkoopmakelaar een aantal belangrijke voordelen. Een woning verkopen doe je nu eenmaal niet elke dag.

Je huis verkopen zonder makelaar kan en lijkt misschien voordeliger. Want een makelaar kost al snel een paar duizend euro. Maar realiseer je wel dat álles op jou neerkomt: het bepalen van een goede vraagprijs, de woning zo aantrekkelijk mogelijk in de verkoop zetten, de bezichtigingen leiden, de onderhandelingen voeren, de koopakte opmaken. En alleen via een makelaar kun je het miljoenenpubliek op funda bereiken, want als particulier kun je hierop geen woning plaatsen.

Woning verkopen zonder makelaar

De paar duizend euro die je in eerste instantie bespaart door geen verkoopmakelaar in te huren, wegen misschien niet op tegen de tijd en energie die je zelf in de verkoop van je woning moet steken. Bovendien kan een verkoopmakelaar dankzij zijn kennis en ervaring je woning mogelijk tegen een betere prijs en voorwaarden verkopen en je behoeden voor eventuele juridische valkuilen bij het opstellen en tekenen van de koopakte.

tip  Benieuwd wat een verkoopmakelaar nog meer voor je doet? Bekijk alle diensten

Als een makelaar is aangesloten bij een brancheorganisatie, zoals de NVM, VBO of Vastgoedpro, weet je zeker dat óók de kwaliteit gewaarborgd is. Elk jaar volgen de aangesloten makelaars diverse cursussen en trainingen om hun kennis op peil te houden.

Je investering terugverdienen

Hoewel je online veel zelf kunt regelen en vinden – verkoopprijzen van huizen in de buurt, een modelcontract, juridische informatie – bespaar je jezelf een hoop uitzoekwerk als je dit overlaat aan een makelaar. Die heeft inzicht in de actuele ontwikkelingen op de lokale woningmarkt en is op de hoogte van alle wet- en regelgeving die komt kijken bij de koop en verkoop van een huis. Je investering in een verkoopmakelaar betaalt zich dus in de eerste plaats terug in tijd en een stuk zekerheid.

Ervaren onderhandelaar

Daarnaast heeft een makelaar geen emotionele binding met jouw huis. Hij kan de soms kritische mening van een kijker daardoor beter incasseren en wordt hierdoor niet beïnvloed. Een makelaar heeft de expertise om een goede verkoopstrategie te bepalen en een reëele vraagprijs vast te stellen én is een ervaren onderhandelaar. Zo kun je uiteindelijk op een hogere verkoopprijs uitkomen – en betaalt je investering zich mogelijk zelf terug.

Maak de juiste keuze

Een huis verkopen doe je niet elke dag. Een makelaar wel. Je kunt altijd een paar verkoopmakelaars uitnodigen voor een kennismakingsgesprek. Dit is gratis.

Meer vragen en antwoorden

Doe je voordeel met onze antwoorden op jouw vragen

Makelaar is een vrij beroep; iedereen mag zich makelaar noemen. Als je kiest voor een makelaar die bij een brancheorganisatie is aangesloten, weet je zeker dat de kennis van de makelaar op peil is. Hij moet de opleiding gedaan hebben en jaarlijks een aantal cursussen volgen om bij de brancheorganisatie aangesloten te kunnen blijven. Er zijn in Nederland drie brancheverenigingen actief: NVM, VBO en Vastgoedpro.

Je kunt je woning zonder makelaar verkopen, maar je moet je afvragen of dit verstandig is. Ben je in staat om:

  • de juiste vraagprijs te berekenen?
  • de woning op de juiste manier in de markt te zetten zonder funda?
  • zelf de bezichtigingen te leiden?
  • te onderhandelen over de koopsom?
  • de koopakte op te stellen?
  • tijd vrij te maken om allerlei (juridische) zaken uit te zoeken?

Is je antwoord op één of meer vragen ‘nee’, dan is het verstandig om een verkoopmakelaar in te schakelen.

De offertes van de makelaars kun je vergelijken op basis van de vraagprijs voor de woning en de te verwachten opbrengst. Hoe zijn ze op deze prijs uitgekomen en wat is hun onderbouwing? Daarnaast kun je de tarieven vergelijken waarbij je goed moet kijken wat je er precies voor terug krijgt.

Een makelaar met de laagste tarieven en de hoogst verwachte opbrengst hoeft niet per definitie de beste keus te zijn. Hoe verloopt de communicatie, wat vond je van het kennismakingsgesprek en heb je vertrouwen in hem? Oftewel: luister ook naar je gevoel.

Meer vragen