artikel

Zo slaag je op de Open Huizen Dag

- leestijd

Hoe slaag ik op de Open Huizen Dag?

Van het ene droomhuis naar de andere pracht-woning hoppen: het kan op de Open Huizen Dag. Leuk, maar ook wel vermoeiend. Daarom is een goede voorbereiding handig.

Dat het een uitkomst is om op een vrije zaterdag huizen te bezoeken, zal de ervaren huizenzoeker beamen. Meerdere bezichtigingen op één dag, geen afspraak met een makelaar en de huidige eigenaar voorziet je van een persoonlijke rondleiding. Intensief is zo’n dag ook. Maar met een paar handigheden maak je er gegarandeerd een geslaagde dag van.

In deze video vertellen Liselot en haar man Al over hun ervaring.

Verlanglijstje

Haastige spoed is zelden goed. Daarom: wees niet te gretig en beperk je verlanglijstje tot vier of vijf woningen. Eigenaren stellen hun huis van 11.00 tot 15.00 uur open. Je hebt dus vier uur de tijd: wat is realistisch?

Overzicht onderweg

Voorkom dus een race tegen de klok. De vernieuwde app van funda komt daarbij handig van pas. Favoriete huizen die je in de app opduikelt, kun je vastpinnen. Voordeel: je kunt direct zien welke woningen je al hebt bekeken. Handig en overzichtelijk voor onderweg.

Kop koffie

Een route is daarmee uitgestippeld. Maar vergeet niet ook tijd in te ruimen voor een pauze. Een verse kop koffie kan zeer welkom zijn na twee bezichtigingen. Plan de reis zo dat je voordat je de volgende drempel overstapt, je even op adem komt bij dat fijne koffiezaakje. Kijk meteen even om je heen: hoe ademt de buurt op zaterdag? Blijft iedereen binnen of is het een gezellig samenkomen van buren?

Overzicht houden

Na het bezoeken van meerdere huizen kun je het overzicht verliezen. Waar stond welk huis ook alweer? En welk huis had die mooie open keuken? Met foto’s is een boel te ondervangen, maar het kan fijn zijn om een lijstje op te stellen met punten waar je elk huis op beoordeelt. Met pen en papier kom je natuurlijk al een heel eind op weg, maar wist je dat je ook notities in de vernieuwde funda app kunt maken? Zowel je vragenlijst als je notities, handig opgeslagen en terug te vinden per huis. Zo hou je het overzicht en zie je door middel van de sterrenbeoordeling in één oogopslag welk huis jouw favoriet is. Droomhuis gevonden? Geef het 5 sterren!

Verdiep je verder in dit onderwerp. Dan ben je weer helemaal bij.