Verhuizen: 5 dingen die je áltijd vergeet

Verhuizen: 5 dingen die je áltijd vergeet

 

Van die regeldingen die vaak vergeten worden (en nu niet meer)

Een nieuw huis is hartstikke fijn, maar je zit pas echt lekker als die hele verhuizing achter de rug is. Je moet aan zoveel dingen denken, dat het niet gek is als je dingen over het hoofd ziet. Daarom: een handig lijstje met de 5 regeldingen die je áltijd vergeet - maar nu dus niet meer.

1
De vriezer ontdooien
Een weinig tijdrovend klusje, áls je er maar op tijd mee begint. De vriezer moet ontdooid worden en dat kan voor plassen zorgen. Maar liever wat nattigheid dan een bevroren blok op de dag van vertrek. Zorg dus dat je de inhoud (restjes, maar misschien ook een overleden huisdier dat nog begraven moet worden) tijdig verplaatst en het smeltwater opvangt.

2
De werkster opzeggen
Behalve als je binnen hetzelfde postcodegebied blijft, is het aanhouden van de werkster (en/of glazenwasser) vaak niet mogelijk na een verhuizing. Wel zo fijn om hem of haar niet op het laatste moment van de verhuisplannen op de hoogte brengen. Zij moeten immers op zoek naar een andere bron van inkomsten (tip voor de nieuwe bewoners!) en het is fijn als ze zich daar tijdig op kunnen voorbereiden.

3
Geheime opbergplek
Tijdens vakantie was dat luik achter het trappenhuis zo’n fijne plek om waardevolle zaken te verstoppen, maar oei, wat baal je als je er weken later achter komt dat het zilveren bestek van grootmoeder daar nog ligt. De nieuwe bewoners zullen vast de slechtste niet zijn en je jouw erfstukken gunnen, maar loop je vaste opbergplekken nog even na voordat je de deur achter je in het slot trekt.

4
Vrij vragen
Wist je dat er zoiets als verhuisverlof bestaat? Niet iedere werkgever hanteert dat, maar soms heb je recht op extra vrije dagen die je kunt opnemen tijdens je verhuizing. Want al zijn je spullen overgeheveld, het is fijn om een dag of 2 vrij te hebben voor het uitpakken van de talloze dozen. Wil je weten of je recht hebt op vrije dagen? De regels omtrent bijzonder verlof kun je terugvinden in je cao of contract.

5
Foto van je snoeren
Niks is zo frustrerend als het opnieuw aansluiten van je televisie. Of je computer. Of welk elektrisch apparaat dan ook. De complete waanzin met vreemde ingangen en gekke kleuren snoer voorkomen? Maak dan een foto van het gebeuren en volg de draden op het plaatje om de puzzel succesvol te volbrengen.

Meer binnen dit onderwerp