Zo helpt een makelaar je met de koop van je huis

 

‘Met strakke pakken hebben we niets’

Een huis kopen of verkopen is geen eitje. Dat beseften YouTuber Saskia Weerstand en haar vriend Syb toen ze op huizenzoektocht waren. Dankzij hun aankoopmakelaar hebben ze hun droomhuis gevonden, én gekregen. Hoe dat ging, vertellen ze je vanuit hun fijne Amsterdamse stulpje.

Denk jij er ook aan om een makelaar in de arm te nemen? Dit zijn volgens Saskia en Syb de voordelen:

  • Een aankoopmakelaar kent niet alleen de beste plekjes van de stad, maar ook de ontwikkelingen in je buurt. Worden er volgend jaar bijvoorbeeld appartementen voor je deur gebouwd die je uitzicht nogal veranderen? De makelaar vertelt het je, de verkoper misschien niet.
  • De makelaar weet vaak al welke huizen er op de markt komen, nog vóór ze op funda staan. Eerste keus dus!
  • Je wordt serieuzer genomen met een aankoopmakelaar. Sta je tussen twintig anderen bij een bezichtiging, maar heb jij als enige je makelaar mee? Dan maak je meer kans op het huis. Je makelaar weet immers precies wat hij moet zeggen en vragen.
  • De makelaar weet exact wat jouw toekomstige droomhuis waard is, dus je biedt niet snel te hoog.
  • Een makelaar kan snel schakelen, omdat hij precies weet wat jouw wensen en mogelijkheden zijn. Hij weet bijvoorbeeld al hoe het zit met je financiering. In de oververhitte huizenmarkt is dat heel fijn.

Ga je juist verkopen? Dan gelden vrijwel dezelfde argumenten. Want wat is je huis waard? Wanneer moet je het verkopen? Hoe zet je het in de markt? De verkoopmakelaar weet dat.

Meer binnen dit onderwerp